Omgeving - Museums

natuur limburg

            Op deze pagina staan diverse ideeën en mogelijkheden om u te vermaken voor groot en klein.

Heeft u nog meer informatie nodig dan kunt u ons altijd bellen of mailen

Toon Kortooms Museum en park

Van 1918 tot 1944 heeft Toon Kortooms op deze plek gewoond, veel inspiratie opgedaan voor zijn boeken en een aantal werken geschreven. Op deze plek is nu een museum over de bekende schrijver. Het verhaal van o.a. Beekman & Beekman kunt u hier opnieuw beleven. In het knusse, maar overzichtelijke museum, is veel over zijn leven terug te vinden. Natuurlijk veel van zijn boeken waaronder de bestseller Beekman & Beekman, diverse manuscripten, schrijfgerei en andere curiosa. Ook is zijn oude werkkamer in ere hersteld op de bovenverdieping in het museum. U kunt het museum bezoeken en het verhaal zelf ontdekken in de diverse vitrines, maar u kunt ook een rondleiding boeken van ca. 35 minuten.

Openingstijden

Zomertijd (1 april t/m 30 september)

Ma en Di

Gesloten

Wo - Zo

10:00-18:00 uur

Wintertijd (1 oktober t/m 31 maart)

Ma en Di

Gesloten

Wo - Zo

10:00-17:00 uur

Tijd...

Museum de Locht

4 km van Hubertushof.

Kom naar de Locht in Melderslo (Noord-Limburg) en voel je thuis.

In ons museum ben je dicht bij de natuur.

Je kunt mooie dingen beleven van vroeger: de boerderij, het platteland. Het is leerzaam om te zien wat de aarde ons geeft. Het is boeiend om te ervaren dat de mens inventief en creatief omgaat met het leven op het platteland.

Er is zo veel te zien! Er is veel te beleven.

Museum de Locht gaat over het leven van vroeger op de boerderij. Je krijgt er een boeiend beeld van de wijze waarop men tussen 1850 en 1950 leefde, woonde en werkte op het platteland. Op het terrein staan schuren en gebouwen die elders zijn afgebroken en hier in hun oorspronkelijke staat weer zijn opgebouwd. Ook zijn er diverse oude ambachten ten toon gesteld en is er een expositieruimte met wisseltentoonstellingen.

Maar daarnaast gaat Museum de Locht ook over de moderne tijd: asperge, champignons en glas...

Museum de Kantfabriek

Van Kantfabriek tot Museum de Kantfabriek

Op 4 km afstand van ons vakantiehuis in (Noord) Limburg, Horst aan de Maas.

U stapt in de textielindustrie van de vorige eeuw; ratelende machines in een monumentale fabriek die de sfeer van de jaren dertig ademt, een verrassend moderne museumpresentatie over textiel en de textielindustrie in Horst en omgeving.

Bovendien vindt u in het documentatiecentrum, naast een uitgebreid genealogisch aanbod, alles over de geschiedenis van de streek en van haar textielhistorie. Maar u vindt er ook prikkelende tentoonstellingen en inspirerende activiteiten zoals workshops, cursussen en lezingen voor jong en oud.

Openingstijden

Museum en museumwinkel

Van 1 oktober tot 1 april geopend op dinsdag t/m zondag van 14.00-17.00 uur.

Van 1 april tot 1 oktober geopend op dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.

Voor groepen zijn op afspraak ruimere bezoektijden mogelijk.

Het mus...

Oorlogsmuseum Overloon

Oorlog hoort in het museum. Dat is het motto van het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum, dat één van de twee thema-musea van het Liberty Park is. In het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum wordt de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog gepresenteerd. Daar ziet u hoe het zover heef t kunnen komen dat in vijf jaar tijd meer dan vijftig miljoen mensen hun leven verloren. Maar ook hoe de onderdrukte bevolking vindingrijk met beperkingen en tekorten omging. Er is aandacht voor het verzet in die tijd, maar ook voor de vervolging. En tenslotte natuurlijk ook voor de bevrijding met daarbij speciale aandacht voor de Slag om Overloon.

Liberty Park Museumpark 1 Overloon,

15 km van ons limburgs vakantiehuis.

tel: +31 (0)478 - 641250

fax: +31 (0)478 - 642405