Omgeving - Activiteiten in omgeving

natuur limburg

            Op deze pagina staan diverse ideeën en mogelijkheden om u te vermaken voor groot en klein.

Heeft u nog meer informatie nodig dan kunt u ons altijd bellen of mailen

Escaperoom en dagje Horst

Ben jij op zoek naar een leuke activiteit voor een familie-, vrienden- of vrijgezellendag? Of breng je een bezoekje aan Horst aan de Maas en zoek je een ludieke manier om deze prachtige gemeente beter te leren kennen? Stop met zoeken, bij Dagje Horst aan de Maas ben je aan het juiste adres!

Of je nu een groot mysterie wilt oplossen tijdens Sherlock Horst, even lekker gek wilt doen tijdens Crazy88 of een rechercheonderzoek wilt leiden binnen onze Escape Room ‘Forbidden Floor’, het kan allemaal bij Dagje Horst aan de Maas. Kijk snel op www.dagjehorstaandemaas.nl voor ons volledige aanbod!

Thermaalbad Arcen

Thermaalbad Arcen

Thermaalbad Arcen dankt zijn naam aan de baden met thermaalmineraalwater van 35-36 ºC, dat opwelt vanuit een 892 meter diepe bron. Het thermaalwater bevat een unieke samenstelling van mineralen waardoor het een sterk ontspannende en heilzame werking heeft. Thermaalbad Arcen beschikt over diverse thermaalbaden, zowel binnen als buiten. Geniet van de weldaad van bruisend thermaalmineraalwater op de bubbelbanken. Of ga eens onder de waterval staan om te voelen hoe ontspannend het stromende water is voor uw nek en schouders. Ook de whirlpools en de onderwaterstraalmassages zijn een echte verwennerij voor uw belaste spieren.

Een entreebewijs van het Thermaalbad biedt u ook toegang tot de diverse sauna’s, Kneippbaden en rustruimtes. De stoomcabines, kruidenbaden, infraroodsauna en zonnestudio hebben een kleine toeslag.

Het dragen van badkleding is verplicht in onze thermaalbaden.

Vergeet bij uw bezoek aan Thermaalbad Arcen vooral niet mee te n...

Hertog Jan Brouwerij

Bezoek de brouwerij

Rondleiding

Van authentieke koperen brouwketels tot een sfeervolle kelder met flessen Grand Prestige van diverse jaargangen. Tijdens een brouwerijbezoek volg je onder begeleiding van een ervaren gids het complete brouwproces. Je ruikt de hop, proeft de mout en natuurlijk... het bier. Na afloop breng je een bezoek aan de brouwerijwinkel en in Café de Hertog Jan Proeverij wordt je een heerlijk glas Hertog Jan Pilsener aangeboden. Je bent van harte welkom. Een brouwerijbezoek duurt twee uur. Dit is inclusief de rondleiding van een uur, het bezoek aan de Hertog Jan winkel en de afsluiting in Café De Hertog Jan Proeverij. Hopelijk kun je ons tijdens je bezoek bezig zien met het brouwen of onze andere werkzaamheden, garanderen kunnen we dit helaas niet.

Boek een rondleiding

Bezoektijden:

Dinsdag t/m vrijdag van 11.00 t/m 17.00 uur

Zaterdag van 11.00 uur t/m 18.00 uur

Zondag van 11.00 t/m 17.00

Uitzonderingen:...

Workshop Vlaaien bakken

Workshops

Zelf Limburgse vlaai bakken?!?

Bakkerij Gerards organiseert iedere woensdag-, zaterdagmiddag en nu ook op zondag vlaaibakken en vlechtbroodjes maken voor groepen vanaf 12 personen.

Onder begeleiding van bakker Ard maakt u zelf uw vlaai en broodjes.

Tussendoor koffie en fris en natuurlijk kunt u uw zelfgemaakte producten mee naar huis nemen.

Aanmelden of meer informatie aanvragen kan via info@bakkerijgerards.nl

of via telefoonnummer 077-3981430.

ontdek het land van Peel en Maas

Landschap Horst aan de Maas heeft een mooie website met veel informatie over onze omgeving.

Ook voor mooie wandel en fietsroutes in diverse thema's voor iedereen.

Kijk op www.landschaphorstaandemaas.nl

of vraag ons om advies.

Aan de Drift

Aan de Drift

Dit is het natuur- en informatiecentrum met horecagelegenheid aan de rand van de Schadijkse Bossen, in de Heere Peel te America gemeente Horst aan de Maas.

Het is hét vertrekpunt voor wandelen, fietsen en activiteiten waarin de natuur van de Schadijkse Bossen en de Heere Peel wordt beleefd. Hier kunt u na een stevige wandeling heerlijk tot rust komen. En onder het genot van een lekker kopje koffie of van een heerlijk ambachtelijk bereide pannenkoek genieten van het prachtige uitzicht over de Heere Peel.

Iedere zaterdag en zondag open tussen 10.00 uur en 19.00 uur! 

Aan de Drift is gelegen aan: Lorbaan 9a America.

Het is 8 km vanaf Hubertushof.

Schitterende activiteiten

Creatief, interactief en sportief,

ook in en rondom Hubertushof Vakantievilla op eigen Landgoed

met Nika Actief in en outdoor activiteiten.

Nieuw:

Nu ook kano-tochten vanaf Horst

Bosgolf, Steptochten, Klootschieten, GPS tochten, Handboog of buksschieten, Bamboe bouwen, Highland games, Casino avond, Oud hollandse spelen, Kinder feestjes, etc. etc.

Voor meer informatie www.nika-actief.nl

De Wevert Fit & Fun

De Wevert activiteitenboerderij

De Wevert is een activiteitenboederij tussen de uitgestrekte weilanden in het buitengebied van Horst aan de Maas, in Noord Limburg. Gelegen aan de rand van recreatiegebied " Kasteelpark Ter Horst" in de volksmond de Kasteelsebossen of de Moelbaerebos biedt De Wevert uitstekende mogelijkheden voor een teamuitje, familiedag, vrijgezellenfeest, teambuildingsdag, bedrijfsuitstapjes of een dynamisch event.

Wij verzorgen activiteiten en all-in arrangementen waarbij wij u al het werk uit handen nemen. Wij bieden een sfeervolle omgeving, waarin u zich direkt thuis zult voelen.

Onze activiteiten zijn top en het eten uit eigen keuken wordt met liefde bereid.

Met onze ervaring bieden wij u sfeervolle arrangementen aan met een prima prijs/kwaliteit verhouding waarbij ons uitstekend team er voor zal zorgen, dat u een geweldige dag zult beleven waar u nog ...

Koeien kijken

Welkom bij "Hoeve de Hei"

Hoeve de Hei ligt in het prachtige, weidse buitengebied van het Noord Limburgse dorpje America in de gemeente Horst aan de Maas.

Onze boerderij ligt tegenover Centerparcs 'het Meerdal'. Wij bieden rondleidingen aan op ons moderne melkveebedrijf, het ideale uitje voor iedereen!

Hoeve de Hei

Jeroen Nabben & Marleen Hesen

Laagheideweg 20

5966 PL America

T 077 - 467 1810

06 - 1007 1430

info@hoevedehei.nl

www.hoevedehei.nl

Huifkar tochten

Wilt u echt genieten van al het mooie wat de natuur u te bieden heeft,

dat kan tijdens een huifkartocht.

Haflingers trekken de huifwagens en zij voeren u langs de mooiste plekjes.

De huifwagen die voorzien is van verwarming is eveneens geschikt voor personen in een rolstoel.

De rit wordt volledig afgestemd op uw wensen en verlangens.

Voor meer info kijk op onze site www.voske.net

Adres:

 t Vöske 6 km van ons vakantiehuis (noord) Limburg.

Americaanseweg 111

5964 PA Meterik (Horst a/d Maas)

Telefoon:

+31 (0)77 - 464 16 48

E-mail:

info@voske.net

Limburgs uitje

Op ongeveer 10 minuten afstand van ons vakantiehuis in Limburg vind u Turfhoeve Outdoor.

Met een aanbod van o.a. midgedgolf, steppen, aquabubble en handboogschieten kunt u hier terecht voor de leukste uitjes.

Turfhoeve Outdoor

Middenpeelweg 1

Sevenum

077-3030062

E: info@limburgsuitje.nl

W: www.limburgsuitje.nl

Kasteeltuinen

Kasteeltuinen Arcen

Op het eeuwenoude, 32 ha grote landgoed met zijn monumentale Kasteel Arcen als middelpunt kunt u urenlang door de talrijke tuinen wandelen en van de verrassende kleuren en heerlijke geuren genieten. Wandel door het Rosarium, met 12.000 rozen. Beleef het Lommerrijk met zijn de talloze beekjes, watervallen en vijvers. Voel in de Casa Verde tussen palmen, olijfbomen en kleurige bloemen, het subtropisch klimaat of wandel door de Vallei met o.a. de Oosterse tuin en de Rotstuin. In de Golftuin kunt u midgetgolfen tussen dewatervallen en rotsformaties.

Voor meer info. www.kasteeltuinen.nl